12 Aralık 2016 Pazartesi

kekin yumurta kokmaması için püf noktası

Arkadaşlar size muhteşem pastalar ve keklerin evde daha güzel ve yumurta kokusuz olması için çok kolay bir tavsiye, püf noktası da diyebileceğimiz bir yolunu söyleyeceğim. genellikle kek, revani ve ya daha fazla yumurta koyulan trileçe gibi tatlılara limon ve ya portakal kabuğu konularak yumurta kokusu giderilmeye çalışılır. Ben kekte limon kabuğu sevmeyenlerden olduğum için buna başka biryol buldum.
Kek yaparken bilindiği gibi önce yumurta akı ve şekeri çırparken sarısını ayrı bir kaba koyar daha sonra ekleriz. İşte ayrı kaba aldığımız yumurta sarısına vanilini dökerek karıştırıp kekimize sonradan ilave edersek kekimizde yumurta kokusu olmuyor. 2-3 den fazla yumurta için 2 paket vanilya koymanızı tavsiye ederim. afiyet olsun. :)