8 Şubat 2013 Cuma

Şehriyeli tavuklu salata yapımı

Bügün bana ne oldu bilmiyorum ama sürekli blogumla ugraşmak istiyorum.Aklıma ne gelirse hemen yazmak istıyorum paylaşmak istiyorum sizlerle
Aklıma en sevdiğim salatanın tarifi geldi şimdide.  sizlerde çok sevceksiniz ve misafirlerinize gururla sunucağınız bi  tarif olduğunu düşünüyorum ve lafı uzatmadan başlayım tarife:)
malzemeler
2 su bardağı şehriye
1 su bardağı su
2 adet tavuk göğsü haşlanmış
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı kornişon yada elinizde ne tür turşu varsa oda olur
yarım demet dere otu
4 adet yeşil soğan
bir limon
1tutam karabiber
sıvıyağ istege bağlı
tuz isteğe bağlı
Yapılışı
arkadaşlar öncelikle tavuk gögüslerini haşlayarak başlayın işe daha sonra bi tencereye 2 kaşık kadar sıvıyağ koyup içine şehriyelrimizi atalım güzelce kızarana kadar kavuralım.kavrulan şehriyenin içine 1 bardak suyu koyup altını kısın suyunu çekene kadar bekleyin bu sırada yeşillikleri turşuyu dograyıp hazırlayın tavukları ince ince didikleyin.  Şehriyeler soğuyunca içine didiklediğimiz tavukları yeşillikleri,mısırı turşusunu atın en son olarak limonu,yağı tuzu ve 1 tutam karabiberi ekleyip karıştırın salatamızzzzz hazır....AFİYET OLSUN

Kadayıflı Tavuk Göğsü

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
1 kilo süt(5 su bardağı)
yarım kilo hazır kızarmış kadayıf
1 vaniya
125 gr margarin(yarım margarin)
2,5 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı un

Evet arkadaşlar,şimdi yapımını anlatıyorum önce yagımızı eritiyoruz.İçine unumuzu koyup 5 dakika kadar unu yağ ile kavuruyoruz.Elimize bi çırpıcı alıp yavaş yavaş kavrulan unumuza sütü dökmeye başlıyoruz içine şekeri de döküyoruz vanilyayı en son kaynayınca atarsak daha iyi olur ve.hızlı hızlı çırpıcıyla karıştırıyoruzki unumuz topaklanmasın.karıştıra karıştıra muhallebimizi hazırlıyoruz ve altını kapatıyoruz.Kızarmış kadayıfı elimizle ufalıyoruz hemen hemen tel gibi olcak hala getırıp bı tavada hafifden kavurup rengi açık olan kadayıfları da koyu hale gelene kadar kavuruyoruz.sonra kavrulan kadayıfın bi kısmını borcamın altına seriyoruz üzerine tavuk göğsü muhallebisini yayıyoruz onun üzerine tekrardan kadayıf döküp tatlımızı hazır hala getiriyoruz eğer misafiriniz haberliyse geceden yapmanızı tavsiye edrim.tatlıyı yaptıktan sonra soğuyunca agzını streç filmle kapatım buzdolabında bekletin.UMARIM BEĞENİRSİNİZ
AFİYET OLSUN

PUFİDİK POĞAÇA

MALZEMELER
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TUTAM TUZ
50 GR MARGARİN

YAPILIŞI
ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY YANİ POĞAÇALARINIZIN İYİ KABARMISI İÇİN PUFİDİK OLMASI İÇİN ÖNCELİKLE SÜT ILIK OLCAK SÜTÜ ILITIN DAHA SONRA KARIŞTIRMA KABINA ALIN ÜZERİNE MAYA VE ŞEKERİ KOYDUKTAN SONRA KARIŞTIRMA KABININ AĞZINI SIKICA KAPATIP HATTA BİŞEYLEDE SIKICA SARIP YARIM SAAT 45 DAKİKA SÜTÜN MYALANMASINI BEKLİYCEZ.DAHA SONRA MAYALANAN SÜTÜN İÇİNE DİGER MALZEMERLİ KOYUP İYİCE YOGURCAZ VE HEMEN ŞEKLİNİ VERİP TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE YUMURTASINI SUSAMINI SERPİP Bİ YARIM SAATTE BÖYLE MAYALNDIRCAZ SONRA 200 DERECELİK FIRINA VERCEZ .ÇIKTIKTAN SONRA AFİYETLE YEMENİZİ  DİLERİM....
NOT:TUZU HERZAMAN UNLA BİRLİKTE ATIN YOKSA HAMURUN MAYASI SÖNER

3 DAKİKADA KUP KEK YAPIMI

merhaba.......
şimdi size 3 dakikada çokkkkkkkkk basit bi kup kek tarifi vericem.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Biraz kendimi övmek gibi olcak ama ben gerçekten hamur işlerini güzel yaptığımı düşünüyorum etrafımda söyler zaten yemek işlerini sevmediğim için çok başarı değilimdir ama hamur işini hem severim hemde güzel yaptığımı düşünüyorum.Şimdi sizinle bazı tariflerimi paylaşacağım.Yalnız arkadaşlar fotoğraflar sitelerden alığım resimler fotoğraf çekmekle ilgili bi sorunum var sanırım bugüne kadar yaptığım hiç bi şeyin fotoğrafını çekmedim inş bundan sonra çekip sizlerle paylaşmayı düşünüyorum sizlerin affına sığınıp bu seferlik daha doğrusu 3 tarif vericem şimdi bunları sitelerden alıp koyuyorum........Sadece resimleri tarifler bana aittir:)

3 DAKİKADA KUP KEK
MALZEMELER
BU MALZEMLERDEN YAKLAŞIK 30 35 ADET KEK ÇIKIYO
3 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞININ YARISINI SÜT YARISINA SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2.5 SU BARDAĞIDA UN
1 PAKET ÇİKOLATA SOSU

ARKADŞALAR BU MALZEMLERİN HEPSİNİ ÇIRPIYORUZ İYİCE KREMA KIVAMINDA Bİ HAMUR ELDE EDİYORUZ.DAHA SONRA KAĞIT KUPLARDAN ALIP İÇLERİNE 1.5 ÇORBA KAŞIĞI KADAR KOYUYORUZ BU KARIŞIMDAN.ÖNCEDENDE FIRINIMIZI 180 DERECEYE AYARLAYIP ISITIYORUZ ISININAN FIRINA KEKLERİMİZİ KOYUYORUZ KEK ÇOK ÇABUK PİŞTİĞİ İÇİN FIRININ BAŞINDAN AYRILMAYALIM KEKLER ÇOK KIZARMIYCAK PEMBELEŞİNCE HEMEN ALIYORUZ FIRINDAN ÖNCDEN HAZIRLADIĞIMIZ ÇİKOLATA SOSUNU FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ SICAK KEKLERİN ÜZERİNE YAYIYORUZ KEKLER SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE İSTEDİĞİMİZ SÜSLEMELERİ YAPABİLİRİZ.........AFİYET OLSUN ÇOK BEĞENCEĞİNİZE EMİNİMMM

Yaptıysanız lütfen olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı paylaşın. Buna göre tarifimizi hep beraber geliştirelim.

7 Şubat 2013 Perşembe

saç bakım rutinim-ürünlerim...


BLOG YAPMA ÇABAM..

Merhaba
Ben Nermin.Uzun zamandır bi blog yapma çabasındayım ama ne yaptıysam bu işi bir türlü beceremedim aylardır blogum aynı şekilde duruyo hergün aklıma bişeyler yapmak geliyo fakat ne zaman bilgisayarın başına otursam yine elim boş kalkıyorum.ama bu sefer kararlıyım.Sizinle aklıma gelen herşeyi paylaşmaya çalışacağım.Umarım bu sefer başarılı olurum.İnşallah paylaşımlarımı begenir ve beni yeni bi blogcu olarak desteklersiniz.