8 Şubat 2013 Cuma

PUFİDİK POĞAÇA

MALZEMELER
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 TUTAM TUZ
50 GR MARGARİN

YAPILIŞI
ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY YANİ POĞAÇALARINIZIN İYİ KABARMISI İÇİN PUFİDİK OLMASI İÇİN ÖNCELİKLE SÜT ILIK OLCAK SÜTÜ ILITIN DAHA SONRA KARIŞTIRMA KABINA ALIN ÜZERİNE MAYA VE ŞEKERİ KOYDUKTAN SONRA KARIŞTIRMA KABININ AĞZINI SIKICA KAPATIP HATTA BİŞEYLEDE SIKICA SARIP YARIM SAAT 45 DAKİKA SÜTÜN MYALANMASINI BEKLİYCEZ.DAHA SONRA MAYALANAN SÜTÜN İÇİNE DİGER MALZEMERLİ KOYUP İYİCE YOGURCAZ VE HEMEN ŞEKLİNİ VERİP TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE YUMURTASINI SUSAMINI SERPİP Bİ YARIM SAATTE BÖYLE MAYALNDIRCAZ SONRA 200 DERECELİK FIRINA VERCEZ .ÇIKTIKTAN SONRA AFİYETLE YEMENİZİ  DİLERİM....
NOT:TUZU HERZAMAN UNLA BİRLİKTE ATIN YOKSA HAMURUN MAYASI SÖNER

Hiç yorum yok: