8 Şubat 2013 Cuma

Kadayıflı Tavuk Göğsü

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
1 kilo süt(5 su bardağı)
yarım kilo hazır kızarmış kadayıf
1 vaniya
125 gr margarin(yarım margarin)
2,5 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı un

Evet arkadaşlar,şimdi yapımını anlatıyorum önce yagımızı eritiyoruz.İçine unumuzu koyup 5 dakika kadar unu yağ ile kavuruyoruz.Elimize bi çırpıcı alıp yavaş yavaş kavrulan unumuza sütü dökmeye başlıyoruz içine şekeri de döküyoruz vanilyayı en son kaynayınca atarsak daha iyi olur ve.hızlı hızlı çırpıcıyla karıştırıyoruzki unumuz topaklanmasın.karıştıra karıştıra muhallebimizi hazırlıyoruz ve altını kapatıyoruz.Kızarmış kadayıfı elimizle ufalıyoruz hemen hemen tel gibi olcak hala getırıp bı tavada hafifden kavurup rengi açık olan kadayıfları da koyu hale gelene kadar kavuruyoruz.sonra kavrulan kadayıfın bi kısmını borcamın altına seriyoruz üzerine tavuk göğsü muhallebisini yayıyoruz onun üzerine tekrardan kadayıf döküp tatlımızı hazır hala getiriyoruz eğer misafiriniz haberliyse geceden yapmanızı tavsiye edrim.tatlıyı yaptıktan sonra soğuyunca agzını streç filmle kapatım buzdolabında bekletin.UMARIM BEĞENİRSİNİZ
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: